torstai 22. heinäkuuta 2010

Orvokin jäljillä






Rantaorvokki on Akaan nimikkokasvi ja sitä kasvaa rannoilla sekä kosteilla niityillä. Akaassa rantaorvokin voi löytää esimerkiksi Alhonlahden tai Rätönjärven rannalta. Meitäkin kiinnostaa tämä harvinaisuus ja lähdimmekin retkeilemään luontoon ja etsimään rantaorvokkia.

Mutta mikä pettymys, orvokki jäi löytymättä! Syynä vääränlainen varustus (saappaattomuus, hyttysmyrkyn puuttuminen...) ja heikohko suunnistustaito tai pikemminkin kartan puuttuminen reissusta. Orvokin sijasta teimme kyllä muita löytöjä:

Näimme ison muurahaiskeon ja rohkeimmat uskalsivat maistaa muurahaisenpissaa, joka maistui happoisalta! Näimme myös mustia lehmiä. Lehmiä emme olekaan vielä tavanneet reissumme aikana ja edelleen toiveenamme olisi nähdä tavallisia suomalaisia lehmiä, joita olemme aikaisemmin nähneet vain kuvissa. Missähän sellaisia mahtaisi olla?

Nyt olimme retkeilemässä Alhonlahden lähituntumassa, itse lahden poukama jäi saavuttamatta. Rantaorvokkeja kasvaisi kai myös jonkun luontopolun lähellä. Ehkä innostumme lähtemään myös sinne. Päivä oli hyvin vihreä ja hikinen. Nyt lähdemme vilvoittautumaan ja nauttimaan virvokkeita! Seuraavaan kertaan siis...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti