perjantai 27. elokuuta 2010

Joukkomme hajaantuu







Akaassa viettämiemme kahden kuukauden aikana olemme ehtineet nähdä monta kiehtovaa paikkaa. Ennen lopullista lähtöä seurueemme jäsenet halusivat vielä kerran käydä lempipaikoissaan. (Yksinäiset hetket ovat todella tarpeeseen tämän intensiivisen retken päätteeksi..)
Ja vaikka lähtiessämme olemme rähjääntyneitä, niin olemme monta kokemusta rikkaampia, ja melkolailla iloisia siitä että päätimme tehdä tämän matkan!
Vielä kerran, terveisiä Akaasta!

maanantai 23. elokuuta 2010

Tervehdys tiilirakennuksilta




Akaan vierailumme aikana olemme kiinnittäneet huomiota lukuisiin tyhjentyneisiin rakennuksiin. Suuri osa näistä rakennuksista näyttää vanhoilta liiketiloilta. Tänään kävimme katselemassa Viialan viilatehtaan rakennuksia. Punatiilestä rakennettu tehdas kiinnitti huomiomme kauneudellaan ja siksi kävimmekin ihailemassa sitä lähempää. Kuulemamme mukaan se on ollut Suomen ainut viilatehdas, mutta 1990-luvulla toiminta siirrettiin ulkomaille. Jäimme arvuuttelemaan sitä, onko tiloissa enää minkäänlaista toimintaa, sillä täysin autioituneilta rakennukset eivät näyttäneet.

Tiedonnälkäisinä päätimme suunnata kulkumme kohti kirjastoa. Kielimuuri kuitenkin hankaloitti tiedon etsintää. Upouusi keltaisesta tiilestä rakennettu kirjasto oli myös kaunis muodoltaan, mutta tunnelmaltaan hyvin erilainen kuin viilatehdas. Molemmilla rakennuksilla oli kuitenkin hyvin rauhoittava vaikutus meihin.

Vaikka aurinko edelleen lämmittääkin, on ilmassa jo selvästi syksyistä melankoliaa ja lähdöntunnelmaa. Linnut ovat jo selvästi muuttopuuhissa. Lauantaina näimme parven haarapääskyjä kokoontuneena sähkölinjan päälle istumaan pitkään riviin. Paikallisen oppaan kanssa kävimme myös sienimetsässä. Kuivan kesän takia saalis jäi vaatimattomaksi, mutta retki suomalaiseen metsään oli virkistävä kokemus.

keskiviikko 18. elokuuta 2010

Kaunis päivä












Tänään löysimme huikaisevan kauniin Haihunkosken. Kosken pauhu oli hyvin rauhoittavaa, ihmeellistä, miten niin kova ääni voi tuntua rauhoittavalta. Mutta niinhän se taitaa olla, että vaaleanpunainen kohina tuntuu ihmiskorvaan miellyttävältä. Lieneekö vaaleanpunainen siis väri, jonka tuntematon ystävämme oli Viialasta löytänyt...

sunnuntai 8. elokuuta 2010

Vasenkätisten vestivaalit





Nyt olemme siirtyneet ToijalastaViialaan.

Eilen osallistuimme Vasenkätisten vestivaaleille, jossa esiintyivät mm. Janna ja Don Johnson Big Band. Olipas siellä meininkiä! Ensimmäistä kertaa näimme paljon ihmisiä kokoontuneena yhteen paikkaan. Ilmassa oli kyläjuhlan tuntua, jota ei tosin ottamissamme kuvissa huomaa, mutta varsinkin illan pääesiintyjä Don Johnson Big Band sai kansan riehaantumaan. (Suomalaiset eivät ole ihan niin jäykkää kanssa kuin ensinäkemältä luulisi..) Pimenevässä illassa vanhan nahkatehtaan miljöö oli oikein viehättävä paikka vestivaaleille.

Kysyimme myös paikallisilta, mitä he haluavat kertoa Viialasta. Kommentit olivat osittain juhlamielellä kirjoitettuja, mutta saimme kuitenkin muutaman vinkin matkallemme. Haihunkoskeen kehotettiin tutustumaan, mutta se rohkeneeko kukaan seurueestamme pulahtamaan koskeen jää nähtäväksi. Viiala on myös edesauttanut jotakuta "uuden värin löytämissä". Ehkäpä mekin koemme jotain yhtä mullistavaa reissumme aikana.